Nyheter frÄn SSDF

SSDF:s Ärsmöte Àgde rum i Stockholm, helgen den 2 april 2017. Jag vill sammanfatta nÄgra viktiga beslut som Àven berör oss som förening.
Framtida Ärsmöten blir nu bara vartannat Är. I praktiken ser det sÄ hÀr ut: Stadgarna kommer att Àndras/anpassas under Äret och Àndringarna trÀder ikraft först efter nÀsta Ärs Ärsmöte. Den viktigaste anledningen Àr att vÄra kommittéer fÄr tillrÀckligt arbetsro för att utföra sina uppdrag. De hinner knappt sÀtta sig in i arbetet innan nÀsta Ärsmöte. Det finns nÄgra eldsjÀlar som jobbar hÄrt, men det borde finnas fler. Vi hoppas Àven att förbÀttra deltagandet av vÄra klubbar i allmÀnhet som har sjunkit till lÀgsta nivÄ hittills (endast 29 röster av 133 deltog).
Medlemsavgiften höjs frÄn 2018 med 50 kronor per person och vi kommer att justera detta i vÄr medlemsavgift nÀsta gÄng. För vuxna blir det 290,- och för barn 100,- som gÄr till SSDF. Det Àr den första höjningen pÄ flera Är och nödvÀndigt för ekonomin inom förbundet.

Förbundet stÄr inför mycket förÀndringsarbete. Vi behöver fler eldsjÀlar som kan och vill jobba t.ex. med webbsidan, med miljöfrÄgor och rapportering av dessa, samt att öka bredden med aktiviteter som tilltalar fler ungdomar. UV-fotokommittén söker förstÀrkning. Förbundet arbetar aktivt med t.ex. E-learningprojekt, jÀmlikhetsfrÄgor och fridykarutbildningar och vill se förbÀttrat kontakt mellan vÄra föreningar.
Förbundet vill Àven ta ett större ansvar för miljöarbetet och rapporteringen av incidenter. De myndigheterna eller organisationer som nÀmndes och som vi kan samverka med Àr:
Havs- och vattenmyndigheten
Sven Lovén centrum för marin infrastruktur (GU)
CMAS Blue Helmets
HĂ„ll Sverige rent
Alla förslag frÄn valberedningen har i stort sett accepterats. Enda undantaget Àr att Peter Boivie lÀmnar valberedningen för att kunna Àgna sig helt Ät fridykarutbildningen. IstÀllet har Iris frÄn Hudiksvall SDK valts in, och det kÀnns helt suverÀnt.
Tack för att jag fick delta för vÄr klubb.

Kathrin Tengsand

torsdag, april 13th, 2017 Nyheter Skrivet av:
 

HĂ€ndelser

Utbildningar

  • Inga event

Logga in